Borg & Rijtuigmuseum Nienoord

Museum Nienoord heeft vanouds een kerncollectie  van zo`n 300 rijtuigen en sleden en verschillende verwante en niet verwante deelcollecties. De aan kerncollectie verwante deelcollecties zijn bijvoorbeeld  de collectie tuigen, kleding, en reisneccessaires.
Niet aan de kerncollectie verwante deelcollecties zijn bijvoorbeeld een collectie Nienoordia, meubels, porselein en een collectie diversen. De bibliotheek en het archief omvatten zowel hippomobiele geschiedkunde alsook vele stukken over Nienoord en de plaatselijke geschiedenis.
De deelcollectie prenten en schilderijen hanteren als noemer eveneens rijtuigen, paarden en de borg Nienoord en zijn bewoners.  Om het belang van het Verhaal van Groningen te onderstrepen zijn daarom als representatieve objecten van het museum ook elementen van de borg en haar geschiedenis naar voren geschoven.

This content requires HTML5/CSS3, WebGL, or Adobe Flash Player Version 9 or higher.

Panorama Tuin met Tulpenboom Rijtuigmuseum Nienoord

Klik in het object en beweeg naar links en naar rechts

 

This content requires HTML5/CSS3, WebGL, or Adobe Flash Player Version 9 or higher.

Panorama Schelpenhuis Rijtuigmuseum Nienoord

Klik in het object en beweeg naar links en naar rechts. Je kunt inzoomen met de shift-toets en uitzoomen met de control-toets of het muiswieltje

Leave a Reply

Your email address will not be published.